Nieuwe btw-software geeft al 2 maanden problemen bij Belgische overheid

In België zou de btw-administratie al twee maanden met flinke problemen kampen als gevolg van een nieuw softwarepakket. Volgens het personeel zou er te snel naar het nieuwe systeem, Stiron geheten, zijn overgestapt.

De afgelopen twee maanden zouden de interne btw-administratiesystemen twee keer compleet hebben platgelegen in de maanden februari en maart, zo meldt Het Laatste Nieuws. In een geval zou de nieuwe Stiron-software zelfs twee weken lang niet hebben kunnen draaien. De software wordt in België gebruikt door zogeheten btw-bureaus, waaronder 240 controlediensten.

Volgens het personeel is er veel te snel en gemakkelijk overgestapt op het nieuwe Stiron-softwarepakket. Ook zou in een intern rapport zijn te lezen dat sommige btw-berekeningen al enige weken geblokkeerd zijn en dat de eerste betalingen via Stiron op zijn vroegst pas medio april verricht kunnen worden.

De helpdesk van de verantwoordelijke overheidsdienst zou inmiddels worden overspoeld met klachten over de problemen. De Federale Overheidsdienst Financiën belooft dat het maatregelen zal treffen in een poging de problemen met Stiron te verhelpen. De storingen zouden geen directe negatieve invloed hebben op de schatkist.

Het is niet de eerste keer dat de Belgische overheid kampt met falende software; in mei 2012 kon de Belgische btw-dienst 70 procent van de belastingdossiers niet raadplegen omdat de scansoftware niet werkte. Dit zorgde voor maanden vertraging. Ook toen zou de software onvoldoende vooraf getest zijn.

Via Nieuwe btw-software geeft al 2 maanden problemen bij Belgische overheid – IT Pro – Nieuws – Tweakers.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s