Opstelten overweegt lager btw-tarief inbraakpreventie : Beveiliging : Beveiliging Nieuws

Minister Ivo Opstelten liet gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer over woninginbraken weten dat hij wil onderzoeken of het voorstel, om hang- en sluitwerk tegen inbraak onder het lage btw-tarief te laten vallen, haalbaar is.

Opstelten gaat hierover overleggen met zijn collega’s Henk Kamp (Minister van Economische Zaken) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën). Na een piek in 1994 met bijna 124.000 woninginbraken is er een daling opgetreden tot circa 67.000 inbraken in 2007.

Sindsdien is het aantal weer toegenomen tot 91.583 vorig jaar. In een brief aan de Kamer heeft minister Opstelten aangegeven welke maatregelen hij wil nemen om het aantal woninginbraken weer omlaag te brengen, wat hem betreft tot maximaal 65.000 in 2017.

Het is de bedoeling de pakkans te vergroten door burgers meer bij de opsporing te betrekken. Verder zal op lokaal niveau nog meer aan preventie moeten worden gedaan. Ook wil de minister overleggen met verzekeraars, woningcorporaties, de Vereniging Eigen Huis en de Woonbond over mogelijkheden om meer woningen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) te kunnen voorzien. Daarnaast zijn afspraken gemaakt met justitie over strengere vervolging van inbrekers.

Via Opstelten overweegt lager btw-tarief inbraakpreventie : Beveiliging : Beveiliging Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s