‘Omstreden btw-verhoging Italië uitgesteld’

ROME (AFN) – De Italiaanse regering gaat een omstreden verhoging van het btw-tarief met minstens 3 maanden uitstellen en overweegt de belastingverhoging helemaal te schrappen. Dat heeft de plaatsvervangende minister van Economische Zaken, Stefano Fassina, zondag gezegd tegen de krant La Stampa.

De verhoging van het btw-tarief met 1 procentpunt tot 22 procent zou eigenlijk in juli in werking treden. De belastingverhoging heeft echter tot grote ophef geleid binnen de regeringscoalitie. De partij van Silvio Berlusconi heeft geëist dat de maatregel van tafel gaat.

Volgens Fassina is het zeer waarschijnlijk dat de btw-verhoging wordt uitgesteld tot oktober en mogelijk dan helemaal wordt geschrapt. Het schrappen van de belastingverhoging zou de Italiaanse regering ongeveer 4 miljard euro per jaar kosten. Dat geld zal dan op andere manieren moeten worden binnengehaald. Volgens Fassina wordt nog onderhandeld over oplossingen.

Via 'Omstreden btw-verhoging Italië uitgesteld' – Actueel financieel nieuws leest u op DFT.nl van De Telegraaf [Nieuws].

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s