Verschil in btw naschoolse programma’s primair onderwijs

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft geantwoord op vragen van de Tweede Kamerleden Straus en Neppérus (beiden VVD) over het verschil in btw voor naschoolse programma’s in het primair onderwijs.

Het verstrekken van onderwijs in muziek, dans, drama en beeldende vorming aan personen jonger van 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van de heffing van btw. Dit onderwijs wordt beschouwd als algemeen vormend onderwijs voor kinderen en jongeren. Verder zijn naschoolse lesprogramma’s waarvan de lesstof behoort tot het door de instelling voor primair onderwijs zelf verzorgde naschoolse onderwijs vrijgesteld van btw-heffing.

Ook studiebegeleiding op het terrein van het reguliere onderwijs en remedial teaching die wordt verzorgd door op zelfstandige basis werkzame ondernemers die wordt verstrekt in directe samenhang met het primaire onderwijs is vrijgesteld.

De vrijstelling heeft echter geen betrekking op facultatief aangeboden naschoolse lesprogramma’s of activiteiten binnen het primair onderwijs die losstaan van het reguliere leerproces of waarvan de inhoud niet is ontleend aan het reguliere onderwijsprogramma. Dat geldt ook als de onderwijsinstelling die naschoolse lesprogramma’s aanbeveelt en de lessen plaatsvinden in de lokalen van die instelling. Er is niet voorzien in een aparte wettelijke vrijstelling van btw voor lesprogramma’s die zijn gericht op techniek.

Via Belastingen en rechtsvormen details – Plein +.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s