Btw-verlaging voor verbouw en renovatie redt banen

15 procent van de bouwbedrijven heeft geen personeel de laan uit hoeven sturen dankzij de tijdelijke btw-verlaging voor verbouw en renovatie van woningen ouder dan 2 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 1000 ondernemers en 1500 consumenten van onder andere Bouwend Nederland.

Nog eens 7 procent van de aannemers zegt dankzij de btw-verlaging minder mensen te hebben ontslagen. ‘We zien dat woningeigenaren positief zijn over de maatregel en dat die ook effect heeft. Twee op de vijf woningeigenaren heeft plannen om iets aan of rond de woning te laten doen.

Het helpt bovendien ook dat het consumentenvertrouwen in het algemeen weer wat aan het opkrabbelen is,’ stelt onderzoeker Henri Busker. ‘Veel bedrijven noemen de verlaging een welkome aanvulling, die ze heel goed kunnen gebruiken in een tijd waarin ze soms echt moeten vechten om te overleven. Iedereen hoopt dat de btw-verlaging wordt verlengd, als die op 1 april 2014 afloopt. De bouw weet dat 2014 en 2015 ook nog moeilijke jaren worden.’

Via Btw-verlaging voor verbouw en renovatie redt banen – Taxence fiscaal nieuws voor professionals.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s