Bouwbedrijven knutselen met btw-tarief

Voor het verbouwen van huizen en het opknappen van tuinen geldt tot 1 maart 2014 het lage btw-tarief van 6 procent voor arbeidskosten. Maar tot verbazing van woningeigenaren blijken sommige bouwbedrijven het hoge btw-tarief van 21 procent in rekening te brengen voor gebruik van gereedschap.

Dat meldt de Geldgids van de Consumentenbond. Volgens belastingexperts is dit een ongewenst gevolg van deze regeling, waarbij wel is bepaald dat op arbeidsloon tijdelijk 6 procent btw wordt geheven en op materialen 21 procent, maar het gebruik van apparatuur in het midden wordt gelaten.

De Belastingdienst, die de regeling inmiddels tegen het licht heeft gehouden, stelt dat er wel degelijk 6 procent btw in rekening kan worden gebracht voor gebruik van gereedschap. Volgens de fiscus geldt dit lage tarief ook voor voorrijkosten.

Weinig extra werk
In 2010 en 2011 leidde de tijdelijke btw-verlaging voor verbouwingen tot veel extra werk voor bouwbedrijven. Deze keer valt de vraag van woningbezitters echter tegen.
Brancheorganisatie Bouwend Nederland wijst erop dat de huidige verlaging wel erg snel na de vorige komt. Veel mensen die met verbouwplannen rondliepen, hebben die al laten doen.

Via ‘Bouwbedrijven knutselen met btw-tarief’  – Alles over uw belastingaangifte en belastingtips op OverGeld.nl [Belastingen].

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s