22.000 ondernemers geven 76 miljoen aan achterstallige btw op

Meer dan 22.000 ondernemers hebben de afgelopen twee maanden gehoor gegeven aan een oproep van de Belastingdienst om achterstallige btw op te geven. De fiscus meldt dat het in totaal om ruim € 76 miljoen gaat. Ondernemers die zich niet hebben gemeld, volgens de fiscus enkele tienduizenden, worden de komende tijd extra gecontroleerd. Er zijn enkele tientallen miljoenen euro’s gemoeid met hun achterstallige btw.

Veel bedrijven hebben een zogeheten btw-balansschuld. Dat is het verschil tussen btw die al is afgedragen en de btw die afgedragen had moeten worden. ‘Het bestaan van een btw-balansschuld is niet ongebruikelijk, maar ondernemers moeten de schuld zelf melden en aan de fiscus afdragen zodra het verschil is geconstateerd.’ Een dergelijke schuld kan onder andere ontstaan doordat een bedrijf een verkeerd btw-tarief aanhoudt of verkeerd administreert.

De ondernemers die zich inmiddels hebben gemeld, zullen geen boete krijgen. Degenen die achter lopen maar niet naar de fiscus stapten, krijgen die naar verwachting wel.

Via 22.000 ondernemers geven 76 miljoen aan achterstallige btw op • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s