Belastingdienst intensiveert controle op btw-balansschulden

Het eerder dit jaar gestarte landelijke project van de Belastingdienst voor het innen van openstaande btw-balansschulden blijkt succesvol. Ruim 22.000 ondernemers hebben hun achterstallige btw inmiddels vrijwillig gemeld. Enkele tienduizenden ondernemers zijn naar schatting van de Belastingdienst nog niet over de brug gekomen en kunnen daarom vanaf deze maand extra controles tegemoet zien.

Dat meldt het ministerie van Financiën in een persbericht wat later vandaag zal verschijnen. Hieruit blijkt dat de Belastingdienst de afgelopen twee maanden voor ruim 76 miljoen euro aan achterstallig btw heeft opgehaald. Staatssecretaris Weekers van Financiën zegt hierover het volgende:

“Ondernemers die hun achterstallige btw inmiddels hebben aangegeven, dragen bij aan de schatkist en ook aan hun eigen portemonnee. Door zelf hun schuld te melden, voorkomen zij een hogere boete.”

Toch hebben nog steeds enkele tienduizenden ondernemers naar schatting hun achterstallige btw niet gemeld. Naar verwachting is hiermee een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro’s gemoeid. Om die reden kondigt de Belastingdienst nu extra controles aan.

De tijd van een lagere of helemaal geen boete door het vrijwillig, met een suppletieaangifte, melden van btw-schulden over voorgaande jaren is inmiddels verstreken. Dit kon nog tot 1 juni 2013. Ondernemers die niet vrijwillig verbeteren en die nu extra worden gecontroleerd riskeren dan ook een hoge boete.

Via Fiscaal nieuws details – TaxLive.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s