Regels aanvragen uitstel aangifte inkomstenbelasting aangescherpt

Voortaan geldt een nieuwe regeling voor het aanvragen van uitstel voor het doen van aangifte inkomstenbelasting. Dit meldt de Belastingdienst. ‘Moest u vorig jaar aangifte doen, maar hebt u dit niet of te laat gedaan? En hebt u minstens 1 keer niet of te laat aangifte gedaan in de 2 jaar daarvoor, terwijl u dit wel moest doen? Dan wijzen wij uw verzoek om uitstel af,’ aldus de fiscus.

De Belastingdienst komt met het volgende voorbeeld:

U wilt uitstel voor de aangifte 2013.

  • U krijgt geen uitstel als u te laat aangifte hebt gedaan over 2012 en ook over 2011 en/of 2010.
  • U krijgt wel uitstel als u op tijd aangifte hebt gedaan over 2012, maar te laat aangifte hebt gedaan over 2011 en 2010.
  • U krijgt wel uitstel als u te laat aangifte hebt gedaan over 2012, maar op tijd aangifte hebt gedaan over 2011 en 2010.

Wanneer is de aangifte op tijd?
De aangifte is op tijd als die bij de Belastingdienst binnen is op de inleverdatum. De inleverdatum staat op de aangiftebrief die de belastingplichtige aan het begin van het jaar van de fiscus ontvangt. Belastingdienst: ‘Hebt u uitstel gevraagd en gekregen? Dan mag u natuurlijk later aangifte doen. U hebt daarover een brief van ons ontvangen. Ook op deze brief staat een inleverdatum. Uw aangifte is op tijd als ze bij ons binnen is op deze inleverdatum.’

Wanneer is de aangifte te laat?
De aangifte is te laat als die niet bij de Belastingdienst binnen is op de inleverdatum die op de aangiftebrief of de brief over het uitstel staat.

Let op!
‘Hebt u voor uw aangifte 2012 uitstel tot 1 september 2013? Dan moet deze aangifte uiterlijk 31 augustus 2013 bij ons binnen zijn,’ zo waarschuwt de fiscus.

Via Regels aanvragen uitstel aangifte inkomstenbelasting aangescherpt • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s