Onderzoek naar omvangrijke toeslagenfraudes

De FIOD heeft dinsdag zes woningen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar fraudes met kinderopvangtoeslag. Het vermoeden bestaat dat de bewoners aanvragen voor kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst hebben ingediend, terwijl ze daar geen recht op hadden. De totale schade van de fraudes wordt geschat op ongeveer 740.000 euro.

Zes verdachten in het onderzoek hebben waarschijnlijk ieder ten onrechte tienduizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag ontvangen. Het geschatte fraudebedrag loopt op in één geval op tot meer dan 211.000 euro. De verdachten, in leeftijd variërend van 32 tot en met 49 jaar, hebben de toeslagenfraudes vermoedelijk onafhankelijk van elkaar gepleegd.

De doorzoekingen onder leiding van het Functioneel Parket vonden plaats op twee adressen in Amsterdam-Zuidoost en in Zoetermeer, Zwijndrecht, Capelle aan den IJssel en Geldrop. Daarbij heeft de FIOD beslag gelegd op administratie. De doorzoekingen werden verricht door ongeveer zestig medewerkers van de FIOD, onder gezag van vijf officieren van justitie.

Via Onderzoek naar omvangrijke toeslagenfraudes • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s