Geen goedkeuring grensbedrag btw-vrijstelling per kantine sportvereniging

In het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2013 is opgenomen dat het grensbedrag voor fondswervende diensten door sportverenigingen wordt verhoogd van € 31.765 naar € 50.000 per jaar en de kantineregeling voor sportverenigingen wordt ingetrokken. Bij de behandeling van dit wetsvoorstel in de Tweede Kamer is aan de orde geweest dat het NOC*NSF met deze wijzigingen akkoord is.

De staatssecretaris had toegezegd om bij NOC*NSF te informeren of dit akkoord aan de Kamer mocht worden verstrekt. De staatssecretaris heeft deze e-mail van NOC*NSF waarin zij instemt -kennelijk met instemming van NOC*NSF- als bijlage bij een brief aan de Kamer verstrekt.

In de brief aan de Tweede Kamer ontraadt de staatssecretaris de motie van kamerlid Omtzigt (CDA) dat sportverenigingen met meerdere kantines de huidige btw-vrijstelling per kantine kunnen behouden en de drempelvrijstelling wordt omgezet in een voetvrijstelling. De btw-richtlijn kent een drempelvrijstelling en staat geen voetvrijstelling toe.

Daarnaast merkt de staatssecretaris op dat er geen geld is voor een goedkeuring om de grensbedragen voor de btw-vrijstelling per kantine te hanteren. Wel is de staatssecretaris bereid om een goedkeuring te treffen voor de overschrijding wegens een bijzondere eenmalige omstandigheid (jubileum bijv.) of een redelijkerwijs niet voorzienbare overschrijding.

Via BTW-PLAZA | btw-kennis | btw-nieuws | btw-advies | Actueel btw-nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s