Herstelactie Belastingdienst foute uitbetaling toeslagen oktober

Staatssecretaris Weekers van Financiën laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat vandaag de uitbetaling plaatsvindt van toeslagen voor de maand oktober. Als gevolg van een menselijke fout heeft de Belastingdienst deze week voor ca. 28.000 toeslagen ten onrechte een terugvordering gestuurd voor eerder over dit jaar uitbetaalde toeslag. Het gemiddelde bedrag van de terugvordering bedraagtcirca € 1500. In deze gevallen betaalt de Belastingdienst vandaag ook een te laag maandbedrag uit. Voor circa 3900 toeslagen wordt vandaag gemiddeld circa € 1500 te veel uitbetaald.

Weekers: ‘Betrokkenen hoeven zelf geen actie te ondernemen. De Belastingdienst stuurt hen zo spoedig mogelijk een excuusbrief. Uiteraard maakt de Belastingdienst de ten onrechte terugvorderingen ongedaan. Burgers die een te laag maandbedrag hebben ontvangen, krijgen ook een nabetaling van de Belastingdienst. Burgers die ten onrechte een te hoog maandbedrag hebben ontvangen, moeten er rekening mee houden dat zij het te veel ontvangen geld moeten terugbetalen. De Belastingdienst zal proberen met deze mensen contact op te nemen om hen daarop te attenderen. Zij ontvangen een terugvordering.’

In totaal wordt ongeveer 10% van de toeslaggerechtigden die in augustus een wijziging aan de Belastingdienst/Toeslagen hebben doorgegeven, geraakt. De voorschotbeschikking die zij hebben ontvangen, bevat wel de juiste informatie over het bedrag waarop zij recht hebben. Op http://www.toeslagen.nl is inmiddels een bericht geplaatst voor betrokkenen die op zoek zijn naar informatie. Ook zijn bij de Belastingtelefoon scripts gemaakt om betrokkenen die telefonisch contact zoeken met de Belastingdienst adequaat te woord te kunnen staan.

Via Herstelactie Belastingdienst foute uitbetaling toeslagen oktober • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s