Terechte naheffing en boete voor niet afgedragen BTW

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de inspecteur terecht een naheffingsaanslag omzetbelasting met boete aan een eenmanszaak heeft opgelegd. De eigenaar was van mening dat de naheffingsaanslag verminderd moest worden met een lagere omzet en terugbetaalde vervoerskosten door het faillissement van twee van zijn klanten.

De ondernemer houdt zich in de vorm van een eenmanszaak bezig met de handelsbemiddeling in textiel, kleding, schoeisel en lederwaren en de freelance vertegenwoordiging in bedrijfskleding, werkkleding en lasbenodigdheden.

Uit een boekenonderzoek bij zijn zaak en een derdenonderzoek bij een afnemer van hem blijkt dat de ondernemer facturen heeft uitgereikt met vermelding van omzetbelasting en dat hij deze omzetbelasting niet heeft afgedragen. In geschil is of de inspecteur terecht een naheffingsaanslag omzetbelasting met boete aan hem heeft opgelegd.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de inspecteur terecht een naheffingsaanslag omzetbelasting met boete aan de eenmanszaak heeft opgelegd. De ondernemer heeft zijn stelling niet aannemelijk gemaakt dat de naheffingsaanslag verminderd moet worden met een lagere omzet en terugbetaalde vervoerskosten door het faillissement van twee van zijn klanten.

Na het boekenonderzoek heeft de ondernemer van de inspecteur tot 1 januari 2011 de gelegenheid gekregen te reageren op het rapport van het boekenonderzoek. Dat de inspecteur voor het einde van deze termijn, met dagtekening 28 december 2010, de aanslag heeft opgelegd is volgens het hof niet in strijd met het recht op verdediging of het zorgvuldigheidsbeginsel.

Via Terechte naheffing en boete voor niet afgedragen BTW • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s