Belastingdienst mag doorgaan met BTW heffen voor alternatieve geneeskunde

De Belastingdienst mag doorgaan met het heffen van omzetbelasting bij de leden van Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) en de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) voor de door hen geleverde diensten. De voorzieningenrechter in de rechtbank Den Haag heeft de verenigingen niet-ontvankelijk verklaard in hun vordering om deze artsen uit te zonderen.

De rechtbank stelt dat beide verenigingen, zowel AVIG als NAAV, geen eigen belang behartigen in deze procedure en dat hun leden zich tot de belastingrechter dienen te wenden. Dat leidt ertoe dat de rechtbank hen niet-ontvankelijk verklaart in hun vorderingen. De verenigingen kwamen in opstand tegen het besluit van de staatssecretaris van Financiën dat artsen die ook alternatieve behandelmethoden aanbieden voortaan niet meer zijn vrijgesteld van BTW.

De alternatieve artsen spanden daarom een kort geding aan tegen de Belastingdienst omdat die dit jaar is begonnen met het heffen van BTW over hun diensten. De artsen voelen zich door de maatregel gediscrimineerd. Reguliere artsen hoeven namelijk geen BTW te heffen over de zorg die ze verlenen.

Via Belastingdienst mag doorgaan met BTW heffen voor alternatieve geneeskunde • Accountancy Nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s