‘Brusselse standaard voor teruggave btw is gemiste kans’

Om de btw-teruggave binnen de EU eenvoudiger te maken, heeft Eurocommissaris Šemeta (Belastingen) een standaard gelanceerd. Maar volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is het gekozen model teleurstellend. EU-landen kunnen in de gekozen modelaangifte nog uit vele optionele boxen kiezen, met als gevolg dat er nog steeds grote verschillen tussen de lidstaten blijven. Van een echte standaard is dus geen sprake. Een gemiste kans, aldus de ondernemersorganisaties.

Beperkt aantal boxen
Het Brusselse voorstel had juist als doel om de btw-teruggave te versimpelen door onnodige internationale hobbels weg te nemen. Maar volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is dit voorstel ook juist voor het midden- en kleinbedrijf, dat grensoverschrijdend actief is of wil zijn, niet gunstig.

De ondernemersorganisaties willen een eenvoudig model, met een beperkt aantal boxen dat gericht is op de juiste vaststelling van te betalen of terug te ontvangen btw. De aangiften van Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn volgens hen wel goede voorbeelden.

Via 'Brusselse standaard voor teruggave btw is gemiste kans' | Nieuws en agenda | MKB Nederland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s