XXImo maakt verrekening buitenlandse btw mogelijk

XXImo maakt verrekening buitenlandse btw mogelijk
Mobiliteitspasleverancier XXImo is een samenwerking aangegaan met btw-specialist VATit. Daardoor wordt het mogelijk een groot deel van de in het buitenland betaalde btw terug te krijgen. Buitenlandse btw zit bijvoorbeeld op buitenlandse tank-, reis-, parkeer- en verblijfskosten.

XXImo zegt op dit moment de enige kaartleverancier te zijn die deze service biedt. Bedrijven met werknemers die regelmatig in het buitenland tanken of verblijven, verlagen hiermee de nettokosten.

Eigen regels
De harmonisering van de btw in Europa is nog ver weg. Elk land hanteert op dit gebied eigen regels. Zo zijn er per land verschillen in de minimumbedragen en regelgevingen voor teruggaaf. VATit heeft deze regels in een informatiesysteem opgenomen, dat berekent vanaf welk moment een klant een bepaald bedrag aan btw kan terugvragen.

Door dit systeem te koppelen aan XXImo-gegevens, is dit verregaand geautomatiseerd uit te voeren. Mocht het in verband met de regelgeving van een land nodig zijn, dan vraagt VATit extra informatie op bij de XXImo-klant. VATit kan terugvallen op een uitgebreid Europees netwerk, wat de kans verhoogt op het succesvol terugvragen van in het buitenland betaalde btw.

Hoofdpijndossier
Gideon Markuszower, directeur van de VATit Group: “Het terugvorderen van buitenlandse btw blijft voor veel ondernemers een hoofdpijndossier. Met XXImo en de no cure, no pay terugvordering van VATit wordt op een zo efficiënt mogelijke manier maximale besparing gerealiseerd.”

“Deze dienst is uiteraard vooral interessant voor XXImo-klanten met veel buitenlandse transacties”, zegt Patrick Bunnik, CEO van XXImo. “Daarbij gaat het niet alleen om brandstof, maar juist ook om alle aankopen met de XXImo-pas.”

Via AutoleaseWereld :: XXImo maakt verrekening buitenlandse btw mogelijk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s