Belastingdienst schept duidelijkheid over BTW-ondernemerschap zonnepaneeleigenaren

De Belastingdienst heeft antwoord gegeven op de belangrijkste vragen die zijn opgeworpen nadat het Europese Hof van Justitie oordeelde dat zonnepaneeleigenaren btw-ondernemers zijn.

Hiermee komt er veel meer duidelijkheid over hoe de uitspraak in de praktijk gevolgen gaat hebben voor eigenaren van zonnepanelen die veelal in onzekerheid zaten.

Sommige particulieren vreesden een administratieve rompslomp, anderen aasden op de aftrek van de btw waarvoor ze nu in aanmerking komen.

De Belastingdienst antwoordt onder meer dat particulieren niet verplicht zijn om aangifte te doen. Sowieso geldt de regeling niet voor particulieren die voor 1 april panelen hebben gekocht, maar zonnepaneeleigenaren die geen zin hebben in een extra boekhouding hoeven dat ook niet te doen.

Levensduur van de zonnepanelen
Verder wordt duidelijk dat particulieren die zich wel inschrijven niet hoeven vast te zitten aan de administratieve verplichtingen voor de rest van de levensduur van de zonnepanelen.

“Als u bijvoorbeeld over het vierde kwartaal van 2013 via een aangifte verzoekt om teruggaaf van de BTW voor de aanschaf en installatie, kunt u gelijktijdig een verzoek indienen om met ingang van 1 januari 2014 ontheffing te krijgen van uw administratieve verplichtingen”, schrijft de Belastingdienst hierover.

Via Belastingdienst schept duidelijkheid over BTW-ondernemerschap zonnepaneeleigenaren : Groene Courant – Het meest actuele nieuws over schone energie en duurzaamheid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s