Verhuur kamers voor raamprostitutie belast met 21% BTW

X B.V. (hierna: X) vormt een fiscale eenheid met Y Holding B.V. (hierna: Y). X huurt een reeks panden van Y en A, die tezamen eigenaar van deze panden zijn. In de panden exploiteert X een raamprostitutiebedrijf, waarvoor de gemeente een exploitatievergunning heeft afgegeven.

Bij het afgeven van deze vergunning heeft de gemeente verplichtingen gesteld in het kader van de openbare orde en veiligheid. Zo moet X beheerders van de panden aanstellen, voor de veiligheid van de prostituees en klanten zorgen, maatregelen nemen om de hygiëne en de bescherming van de volksgezondheid te waarborgen en erop toezien dat geen overlast wordt veroorzaakt.

X stelt tegen vergoeding specifiek voor prostitutiediensten ingerichte en afsluitbare accommodaties ter beschikking aan prostituees. De prostituees hebben recht op gebruik van de ruimte met een vitrine en daarnaast kunnen zij gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte, waar een frisdrankenautomaat staat. X verzorgt daarnaast toezicht, controle en bewaking en verricht onderhoud en beheer.

Via BTW-PLAZA | btw-kennis | btw-nieuws | btw-advies | Actueel btw-nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s