Het loopt storm met aanvragen btw-teruggave zonnepanelen

‘Ik wil de btw op mijn zonnepanelen terug!’ Met deze zin is MTH de actie gestart om voor particulieren de betaalde btw op hun zonnepanelen terug te vragen. Het loopt inmiddels storm met ingediende aanvragen, meldt het accountantskantoor.

Zonnepaneleneigenaren die stroom terug leveren op het energienet worden voor de btw aangemerkt als ondernemer. Dit betekent dat zij zich in principe moeten aanmelden bij de Belastingdienst. De bij aanschaf betaalde btw op de zonnepanelen kan dan worden teruggevraagd, wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Verder hangt het bedrag dat particulieren kunnen terugvragen samen met de vraag welke soort zonnepanelen zijn aangeschaft. Indien het zonnepanelen betreft die niet tegelijkertijd dienen als dakbedekking, is het mogelijk het volledige btw-bedrag dat in rekening wordt gebracht, in aftrek te brengen. Dit is de meest voorkomende situatie.

Dienen de zonnepanelen tegelijkertijd als dakbedekking (zogenoemde geïntegreerde zonnepanelen), dan kan men eenderde deel van de btw die in rekening is gebracht in aftrek brengen.

MTH heeft een actiepagina opgezet waar alle informatie over de btw teruggaaf op zonnepanelen is terug te vinden.

Via Accountant > Nieuws : MTH: Het loopt storm met aanvragen btw-teruggave zonnepanelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s