Opletten geblazen met online BTW-kortingsacties

Onlangs heeft de Reclame Code Commissie (RCC) zich – naar aanleiding van een klacht – gebogen over de“BTW Vrij Markt-actie” van Praxis. Met de belofte dat je “deze week bij Praxis geen BTW op heel veel producten betaalt” in een tv-commercial, probeerde Praxis meer klanten naar zijn winkels te trekken. De tekst “geen BTW” verschijnt ook in beeld bij het noemen en tonen van verschillende productgroepen waarop de actie van toepassing is. Tevens wordt gemeld dat de actievoorwaarden op http://www.praxis.nl zijn te vinden.

Bij de RCC wordt geklaagd dat de commercial suggereert dat men 21 procent korting krijgt. Bij de kassa blijkt de korting echter achttien procent te zijn. De RCC acht de reclame misleidend.

Vooraf moet Praxis de goede afloop van de procedure bij de RCC met veel vertrouwen tegemoet hebben gezien. Op 6 maart 2013 oordeelde de RCC nog dat de “21% BTW weg ermee” actie van Media Markt wel is toegestaan. Ook daar werd bij de RCC over geklaagd. De mededeling van Media Markt zou misleidend zijn, omdat daarmee in strijd met de waarheid wordt gesuggereerd dat de consument geen BTW betaalt. Dit terwijl Media Markt op grond van de Wet op de omzetbelasting verplicht is 21 procent BTW af te dragen.

Lees verder via onderstaande link.

Via Opletten geblazen met online BTW-kortingsacties – Emerce.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s