SBR en BTW: druk op de ketel

Per 1 januari 2014 gaat de SBR-verplichtstelling in voor de BTW-aangifte en de ICP-opgaaf. Een aanzienlijk aantal intermediairs moet komende maanden nog de overstap maken om BTW-aangiften en ICP-opgaven in SBR via de boekhoudsoftware aan Digipoort te kunnen sturen.

Ruim duizend organisaties, zowel intermediairs als ondernemers hebben al een BTW-aangifte in SBR aangeleverd. Tot en met oktober ontving de Belastingdienst al ruim 300.000 aangiften in SBR en dit aantal is iedere maand sterk groeiende. Inmiddels is 86% van de intermediairs begonnen met de voorbereidingen.

De tijd dringt echter en er moet nog het nodige gebeuren, zowel door intermediairs, klanten, maar ook door softwareleveranciers.

Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink zetten namens SBR Software Check in het artikel ‘SBR verplichtstelling : BTW-aangifte en ICP opgave’ de te nemen stappen voor zowel intermediairs als zelfaangevers op een rij, en geven een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot SBR-functionaliteiten in boekhoudsoftware.

Via Accountant > Nieuws : SBR en BTW: druk op de ketel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s