Flynth haalt je btw op zonnepanelen terug

Heeft u na 20 juni 2013 zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u gebruik maken van de gunstige regeling in het besluit van de staatssecretaris van financiën van 7 november 2013. En Flynth adviseurs en accountants helpt u daar bij.

‘Zonnepaneleneigenaren die stroom terug leveren op het energienet worden voor de BTW aangemerkt als ondernemer. Dit betekent dat zij zich in principe moeten aanmelden bij de Belastingdienst. Daar staat dan wel tegenover dat de bij aanschaf betaalde BTW op de zonnepanelen kan worden teruggevraagd, wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.’

Wat is uw voordeel?
Stel u heeft € 6.000 inclusief BTW in zonnepanelen geïnvesteerd, dan heeft u omtrent
€ 1.000 BTW betaald. Het bedrag aan BTW is afhankelijk van de verhouding arbeidskosten en installatiekosten. U kunt deze BTW vrijwel geheel terugontvangen.

Welke actie moet u ondernemen?
U moet een BTW-nummer bij de belastingdienst aanvragen, daarna BTW aangifte doen en vervolgens een ontheffing van administratieve verplichtingen aanvragen.

Wat kunt u ook doen?
Indien u er tegen opziet om zelf de juiste formulieren adequaat in te vullen, heeft Flynth voor u het volgende aanbod. Voor slechts € 150 exclusief BTW wil Flynth adviseurs en accountants de actie voor u verzorgen. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u het aanvraagformulier aanvragen door een email te sturen naar, of te bellen met, of binnen te lopen bij één van de onderstaande vestigingen. U ontvangt dan een aanvraagformulier van ons met nadere toelichting en een opdrachtbevestiging.

Let op! Het aanvraagformulier, de opdrachtbevestiging en de benodigde stukken dienen vóór 21 december 2013 door ons te zijn ontvangen, zodat wij de werkzaamheden tijdig kunnen aanvangen.

Via Deventer Centraal – Flynth haalt je btw op zonnepanelen terug.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s