De onzichtbare belastingen

De meeste mensen kijken alleen naar het nettobedrag op het loonstrookje, want wat heeft het voor zin naar al die andere getallen te kijken. Maar nog verder weg staan de onzichtbare belastingen: BTW, accijnzen, de basispremie gezondheidszorg, etc. die nog eens 25 % van het netto inkomen betreffen.

Tel je de toeslagen en hyporente aftrek bij het netto inkomen, dan nog hou je van het NETTO deel nog slechts ¾ over na aftrek van BTW, accijnzen en belastingen. En dan moet je ook nog gemeentelijke en provinciale belastingen gaan betalen. Dus bij een belasting percentage van 50 %, hou je eerst de helft en daar weer ¾ van over, dus 37,5 % Trek daar nog wat gemeentelijk WOZ etc. gedoe van af en je zit zo op 30-33% netto over van je inkomen.

Daar kun je dan dingen voor kopen waar in de prijs ook nog eens verdisconteerd zit dat de werknemers die dat ding maakten, ook 2/3 belasting betaalden!

En dan heb ik nog niet geteld dat velen uit dat overgebleven 1/3 deel, ook nog eens verplicht pensioen moeten betalen. Pensioen dat een goede kans maakt om op termijn genationaliseerd te worden.

Je zou je kunnen afvragen wat of we voor die enorme belastingen terug krijgen, of de dingen niet wat beter zouden gaan zonder dat hele gebeuren, want hoe efficiënt is het eigenlijk om met grote logge bureaucratische apparaten dit systeem in stand te houden? Of als je dan wilt stemmen: krijg je nou echt meer terug dan je betaalt als je al 70% moet betalen?

Via De onzichtbare belastingen. | Vrijspreker.nl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s