AFM: Big Four passen adviescontracten aan

AFM: Big Four passen adviescontracten aan • Accountancy Nieuws

Na maanden van gesteggel met de AFM over adviescontracten draaien de accountantskantoren nu toch bij en passen zij de contracten aan. Dat zegt AFM-bestuurder Gerben Everts tegenover Het Financieele Dagblad. De accountantskantoren bevestigen de toenadering met de toezichthouder.

Het dispuut draait om de interpretatie van de wetgeving die begin dit jaar is ingevoerd, en die onder andere de combinatie van advies en controle bij dezelfde klant verbiedt. De wet voorzag in een overgangsperiode van twee jaar voor het uitdienen van lopende contracten.

Uit een onderzoek dat de AFM eerder dit jaar naar buiten bracht, bleek evenwel dat KPMG, PwC, EY en Deloitte eind vorig jaar nog een groot aantal nieuwe contracten hadden afgesloten. De AFM vond dat de kantoren daarmee op zijn minst tegen de geest van de wet handelden en riep hen op de contracten aan te passen.

De accountantskantoren sputterden vervolgens tegen, maar volgens Evers hebben er inmiddels gesprekken met de kantoren plaatsgevonden. Hij vertrouwt er op dat de AFM er met de Big Four uitkomt.

Zie ook:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s