Vermelding btw-nummer op website zzp-er

Samenvatting
In antwoord op Kamervragen geeft de staatssecretaris aan dat vermelding van het btw-nummer op de website geen verplichting is en wijst daarbij op een artikel in de Richtlijn elektronische handel waarin staat aangegeven dat ‘degene die een dienst van de informatiemaatschappij verleent’ een aantal gegevens ‘gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk’ moet maken voor zijn afnemers. Op grond van dat artikel betreft die informatieverplichting mede het BTW-identificatienummer. Volgens de staatssecretaris ligt het voor de hand dat dit gebeurt door middel van een vermelding op de website maar een dwingende verplichting is dat niet. De bevat een vergelijkbare bepaling die echter niet specifiek ziet op elektronische handel maar op dienstverrichters in het algemeen.

Volledig artikel
In antwoord op Kamervragen geeft de staatssecretaris aan dat vermelding van het btw-nummer op de website geen verplichting is en wijst daarbij op de Richtlijn elektronische handel waarin staat aangegeven dat ‘degene die een dienst van de informatiemaatschappij verleent’ een aantal gegevens ‘gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk’ moet maken voor zijn afnemers. Op grond van dat artikel betreft die informatieverplichting mede het BTW-identificatienummer. Volgens de staatssecretaris ligt het voor de hand dat dit gebeurt door middel van een vermelding op de website maar een dwingende verplichting is dat niet.

De dienstenrichtlijn bevat een vergelijkbare bepaling die echter niet specifiek ziet op elektronische handel maar op dienstverrichters in het algemeen. Beide Richtlijnen zijn geïmplementeerd in het Burgerlijk Wetboek.

Gebruik BSN in het btw-nummer van zzp-ers
De staatssecretaris wijst op een door de Tweede Kamer aangenomen Kamermotie over het gebruik van het burgerservicenummer in het btw-nummer van zzp-ers. Hij geeft aan dat op dit moment de consequenties van de motie in kaart worden gebracht.

Via belastingnieuws.nl – Vermelding btw-nummer op website zzp-er.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s