Lager BTW in heel 2014

Het lage btw-tarief voor renovatie en onderhoud geldt definitief heel 2014. De Eerste Kamer stemde gisteren in met de verlenging. Daarmee laat de politiek zien dat ze de noodzaak inziet voor behoud van werk in de bouwsector. Bouwend Nederland heeft zich de afgelopen maanden sterk gemaakt voor zo’n verlenging.

De verlaging van het btw-tarief zou eigenlijk op 1 maart 2014 aflopen. Verlenging tot het einde van het kalenderjaar is geheel in lijn met een voorstel dat Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen rond Prinsjesdag deed.

Banenwinst
“Dat geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, stelde Verhagen bij die gelegenheid. “Dat is prachtig in lijn met het recente Nationaal Energieakkoord.”

Voor de sector is die verlenging heel belangrijk, betoogde de voorzitter van Bouwend Nederland bij herhaling. “In 2014 krijgt de bouw daardoor niet te maken met een omzetdaling van 40 miljoen euro, maar in plaats daarvan met een omzetstijging van 360 miljoen. Dat levert ook weer 3.000 banen op”, aldus Verhagen.

Uit eerder onderzoek bleek dat als gevolg van de tijdelijke btw-verlaging op de arbeidscomponent bij verbouw-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden 15% van de bedrijven uit de bouw- en installatiesector geen mensen heeft hoeven te ontslaan. Nog eens 7% van de bedrijven heeft er minder mensen door hoeven te ontslaan.

Via Lager BTW in heel 2014 | Nieuws | Bouwend Nederland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s