BTW en zonnepanelen

Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat een particulier die zonnestroom levert, aangemerkt kan worden als BTW-ondernemer. Het Ministerie van Financiën heeft nu bepaald dat iedere particulier bij wie op of na 20 juni 2013 zonnepanelen zijn geïnstalleerd de BTW van de zonnepanelen bij de belastingdienst kan terugvragen.

Voor wie?
De regeling geldt voor iedereen bij wie de installatie op of na 20 juni 2013 heeft plaatsgevonden. Zijn uw zonnepanelen eerder geïnstalleerd? Dan kunt u alleen gebruik maken van de regeling als u zich al bij de belastingdienst gemeld heeft als BTW-ondernemer. Dat moet gebeurd zijn uiterlijk een maand na het kwartaal waarin de installatie is opgeleverd.
U kunt er voor kiezen om de aanvraag uit te besteden aan een belastingadviseur of –consulent. Hier zijn wel kosten aan verbonden. U kunt de aanvraag ook zelf indienen. Met name bij de kleine systemen is het lonend om de aanvraag zelf te doen. De belastingdienst heeft een lijst met veelgestelde vragen gepubliceerd. Kijkt u hiervoor op http://www.belastingdienst.nl en vul in het zoekbalkje ‘zonnepanelen’ in.

Wat is het voordeel?
Dat is afhankelijk van de grootte van uw installatie. U kunt het volledige BTW-bedrag terugvragen.

Project Benut je ZON:
Met het project Benut je ZON kunnen particulieren en bedrijven in de gemeente Reimerswaal tot eind februari 2014 gebruik maken van een speciale aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen. Bij aanschaf van zonnepanelen via dit project kunt u er voor kiezen gebruik te maken van dit BTW voordeel en de leverancier hiervoor in te schakelen.

Via Gemeente Reimerswaal / Actueel / Nieuwsberichten / BTW en zonnepanelen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s