BTW-teruggave voor Heinoërs met zonnepanelen

In Heino zijn op menig dak zonnepalen te vinden. “Ik heb veel informatie op jullie website gevolgd voor het Herwin Zon project, nu is er de mogelijkheid voor aanschaffingen in zonnepanelen in 2013 om de betaalde omzetbelasting terug te vragen. Ik wil de inwoners van Heino daarop wijzen en eventueel hun daarin begeleiden mochten iemand dat wensen.”, zo laat Manon Platje-Küttschreutter van Low-Tax weten.

“Op 20 juni 2013 heeft het Europese Hof geoordeeld over de vraag of mensen door het plaatsen van zonnepanelen ondernemer zijn voor de omzetbelasting. De uitspraak van 20 juni bevestigd dit, er is sprake van ondernemerschap voor de omzetbelasting indien er geleverd wordt aan het elektriciteitsnet. Deze uitspraak betreffende het ondernemerschap resulteert in een teruggave van omzetbelasting (BTW) op de al aangeschafte zonnepanelen in het volledige kalenderjaar 2013. Het gaat hierbij om de op de factuur vermelde 21% op materialen en 6% op arbeidsloon. ”

“Om deze omzetbelasting terug te ontvangen moet een omzetbelastingnummer bij de belastingdienst aangevraagd worden. De aangifte omzetbelasting moet vervolgens digitaal ingediend worden bij de belastingdienst. Let op, er vindt naast de teruggaaf van omzetbelasting nog wel een correctie plaats voor het privé gebruik van de elektriciteit. Hiervoor heeft de belastingdienst een forfaitaire correctie ter beschikking gesteld. Per 1000 Watt piek (vermogen van zonnepanelen) per jaar vindt er een correctie van € 20, – op de betaalde omzetbelasting plaats. Bij geïntegreerde zonnepanelen in uw dakpannen vindt er een correctie van € 5, – per 1000 Watt piek plaats, de aftrek van de betaalde omzetbelasting wordt bij geïntegreerde zonnepanelen beperkt tot 1/3e. Het jaar na de teruggaaf omzetbelasting, kan u een verzoek indienen voor ontheffing van administratieve verplichtingen voor ondernemers, mits de te betalen omzetbelasting op jaarbasis onder het bedrag van € 1.345, – blijft. Voor particulieren geldt dat de meesten van u onder deze grens zullen blijven. Dit leidt tot een eenmalige actie welke u veel geld op kan leveren.”

U moet uiterlijk voor 1 april 2014 alles geregeld hebben en de aangifte ingediend hebben om in aanmerking te komen voor een teruggave van omzetbelasting. U moet daarvoor wel opteren voor een jaaraangifte bij de belastingdienst. Ik adviseer u uiteraard niet te lang te wachten voordat er wetswijzigingen plaats vinden.”

“Let op, de persoon op welke naam de energienota staat wordt ondernemer voor de omzetbelasting. Mocht deze persoon een bedrijf of omzetbelastingnummer hebben en daarop handelingen verrichten, dan geldt voor alle activiteiten bij elkaar de norm van € 1.883, – voor de kleine ondernemersregeling. Het is dan ook niet te adviseren om de omzetbelasting terug te vragen! U blijft in die situatie jarenlang een privé correctie hebben voor de zonnepanelen, welke uiteindelijk de omzetbelastingteruggave zal gaan overstijgen.”

Via NuHeino: BTW-teruggave voor Heinoërs met zonnepanelen | Het laatste nieuws & informatie uit Heino.

Advertisements

One thought on “BTW-teruggave voor Heinoërs met zonnepanelen

  1. BTW terugvragen zonnepanelen voor particulieren is in 2014 nog steeds mogelijk, zelfs met terugwerkende kracht tot 20 juni 2013.

    De betaalde BTW terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst is voor particulieren nog steeds mogelijk. Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013 kunnen particulieren de betaalde BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst terug ontvangen.

    In de praktijk kom ik tegen dat particulieren die zonnepanelen gaan aanschaffen of aangeschaft hebben, hiervan niet op de hoogte zijn en de BTW niet terugvragen, het gaat toch wel vaak om bijna 800 euro aan BTW of meer!

    Voor geheel 2014 is het mogelijk, zelfs met terugwerkende kracht tot 20 juni 2013.

    Meer informatie: http://www.btwterugvragenzonnepanelen.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s