Bouwbedrijven blij met verlengde btw-verlaging

Zeeuwse bouwbedrijven waren daar toen al erg blij mee, omdat ze veel last hadden van de crisis. Het afgelopen jaar heeft de maatregel voor zo’n 25 tot 30 procent meer omzet gezorgd volgens aannemer Frans van den Hemel, directeur van Leenhouts Aannemingsbedrijf uit Oostburg.

Streep
“Je merkt dat het mensen over de streep trekt”, zegt Van den Hemel. “Normaal zouden ze een verbouwing of nieuwbouw uitstellen, maar nu scheelt het ze duizenden euro’s en kiezen ze er toch voor om ons in te huren.”

Voordeel
Voor huiseigenaar Claudia de Graaf uit IJzendijke is de maatregel de reden geweest dat ze toch liet verbouwen. Aan haar huis wordt nu een woonkeuken met slaapkamer erop gebouwd. Toen zij en haar man hoorden van de maatregel wilden ze gelijk het voordeel pakken.

Werk
In maart vorig jaar hoopte aannemer Frans van den Hemel al op extra werk en dat is het afgelopen jaar gebleken. Terwijl hij vorig jaar vreesde mensen te moeten ontslaan, verliep het jaar goed. Hij hoopt het komende jaar nog van de verlengde maatregel te profiteren.

Via Bouwbedrijven blij met verlengde btw-verlaging | Omroep Zeeland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s